Nieuws over voordelige bouwgrond. Lees hier meer.

bouwgrondAls u tot de gelukkigen behoort die er in slagen goedkope grond te verwerven om een eigen huis te kunnen construeren, mag u in de handjes klappen. Veel mensen dromen ervan om ooit een eigen woonhuis te bouwen. Maar dat lukt lang niet een ieder want bouwgrond is schaars en ook merendeels heel prijzig. Indien u op zoek bent naar bouwgrond, dan is het wel zo makkelijk om op de hoogte te zijn van de omstandigheden in de omgeving waar u bouwterrein zoekt. Deze gegevens kunt u onder meer traceren op het net, zodat u al enig idee krijgt over tarieven, locatie, condities en dergelijke.

 

 

De prijs van bouwterrein


De prijs van bouwgrond varieert heel sterk, waarbij u kunt denken aan bouwterrein van 50 euro per vierkante meter tot wel bijna duizend euro per vierkante meter.
• De kosten van bouwgrond zijn vooreerst regionaal heel verschillend. In streken in Nederland waar bouwterrein heel schaars is bijvoorbeeld in de dichtbevolkte gebieden, is bouwterrein altijd heel wat duurder dan in dunbevolkte streken. Denk hierbij aan het verschil Zuid-Holland versus Groningen.
• Hiernaast speelt de omvang van de kavel een rol. U betaalt per vierkante meter, dus het mag duidelijk zijn dat een grote kavel prijziger is dan een kleine.

Als u echter in een bepaalde wijk een kavel van 300 vierkante meter vergelijkt met een kavel van 1200 vierkante meter, dan zal de verkoopprijs per vierkante meter van de grote kavel dikwijls wat lager zijn.
• Ook het bestemmingsplan speelt een rol. Koopt u land in een villawijk, dan zal de prijs per vierkante meter meestal hoger zijn dan de prijs in een normale woonwijk.
• De prijs van bouwterrein op het platteland en buiten de bebouwde kom, is doorgaans lager dan in een gewilde woonomgeving in een dorp of stad.
• Indien de grond al bouwrijp is gemaakt, is de prijs per vierkante meter hoger dan als u dit zelf nog moet regelen.
• De vorm van het perceel en de locatie van de bouwgrond spelen ook een rol. Van een lang smal perceel zal de vierkante meter prijs minder zijn dan van een mooie rechthoek, ook al ligt deze bouwgrond in dezelfde straat. Een achtertuin op het zuiden is meer gewild dan op het noorden, dus ook dit heeft soms effect op de verkoopprijs.

 

 

Prijs bouwterrein en opbouwen


goedkope bouwgrondDe prijs van de bouwgrond die gevraagd wordt kent u, dus als (lees meer) u er in slaagt een stuk bouwterrein te vinden, dan kunt u nagaan of de koopprijs van het bewuste kavel bouwgrond vergelijkbaar is met percelen in dezelfde omtrek. Maar let ook op de volgende aspecten, want die kunnen als u gaat bouwen nog prijsverhogend werken. Ga nauwkeurig na of de bouwgrond niet verontreinigd is, want als u een goedkoop stuk bouwgrond koopt wat daarna verontreinigd blijkt te zijn en schoongemaakt moet worden, dan zou u wel eens duurder uit kunnen zijn dan u gedacht had. Vraag bij de bewuste gemeente de bouwvoorschriften na, die kunnen de verkoopprijs van een te bouwen woning ook hoger maken

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Nieuws over voordelige bouwgrond. Lees hier meer.”

Leave a Reply

Gravatar